Over Wieneke Blik

wieneke blik systeemtherapeut
Wieneke Blik

Als systeemtherapeut ben ik sinds enkele jaren werkzaam in een eigen praktijk voor relatietherapie, gezinstherapie en individuele therapie.

Ervaring
Sinds 1985 heb ik gedurende 27 jaar gewerkt in de klinische en ambulante geestelijke gezondheidszorg. In diverse instellingen en in diverse functies.  Deze ervaring heeft mij als professional en als persoon gevormd en verrijkt.
Gedurende mijn  professionele loopbaan heb ik ervaring opgedaan in het werken met partnerrelaties, gezinnen, adolescenten en in brede zin individueel ervaren psychische en psychiatrische problematiek.

Visie op hulpverlening
In therapie gaan is een keuze waarbij je jezelf kwetsbaar opstelt omdat je iets aan je situatie en/of jezelf wilt veranderen. Persoonlijke problemen bespreken is niet voor iedereen vanzelfsprekend.
Een betrouwbare therapeutische relatie met een gekwalificeerde therapeut is hiervoor een belangrijke voorwaarde. De hulpverlening is gericht op de persoon en de hulpvraag van de cliënt(en).

EFT is voor mij een aansprekende en vormende methodiek  in mijn werk als relatietherapeut en gezinstherapeut. In relatie met onze naasten reageren wij vanuit een emotioneel geraakt zijn, juist omdat deze personen zo belangrijk voor ons zijn. Erkenning van de eigen emoties en ervaringen vormen een basis voor herstel. EFT biedt  handvatten voor een helend en verbindend relationeel proces.

Als therapeut vind ik het belangrijk de kwaliteit van mijn hulpverlening te blijven waarborgen. Hiervoor ben ik geregistreerd bij beroepsverenigingen die middels herregistratie eisen hier ook borg voor staan. Scholing en intercollegiale toetsing zijn hier een onderdeel van.

nvrg-logoRegistratie bij de Nederlandse Vereniging voor Relatie- en Gezinstherapie (NVRG) waarborgt deze specialistische opleiding van de therapeut.
eft-logoEFT is voor mij een aansprekende en vormende methodiek. EFT Nederland is de overkoepelende organisatie die de kwaliteit bewaakt.
logo_stiefplancoachGecertificeerd Stiefplan coach