Relatietherapie

dansende-voeten-crop

Je relatie is een investering waard
Een goede relatie vraagt een voortdurende investering. In een relatie verlangen partners  ernaar een veilige verbintenis aan te gaan.  Een relatie waarin ze ruimte ervaren voor zichzelf als persoon en zich tegelijkertijd verbonden  voelen met de partner. Door je gehoord en gezien te voelen door je partner kun je ervaren dat je belangrijk bent voor de ander.

Er samen uit komen
Problemen ontstaan vaak wanneer partners zich minder verbonden voelen en merken dat ze hier samen niet uit komen. Soms hebben bepaalde gebeurtenissen  geleidt tot kwetsuren in de relatie waardoor verwijdering is ontstaan.  Partners kunnen dan kritisch worden of zich terug gaan trekken. In relatietherapie help ik jullie met werken aan herstel van de onderlinge verbondenheid.  Thema’s die in relatietherapie o.a. aan de orde komen zijn verbondenheid, vertrouwen, veiligheid,  hechting,  autonomie, afhankelijkheid, intimiteit en ruimte voor vergeving.

EFT (Emotionally Focused Therapy) methodiek
In  relatietherapie maak ik veelal gebruik van de EFT methodiek . Hierbij wordt uitgegaan van de behoefte aan een veilige hechting in de partnerrelatie. Voor extra informatie over EFT volg de link naar de website van EFT Nederland.


Als relatietherapeut help ik jullie met:

  • het in gesprek gaan met elkaar over de relatie
  • herstel van emotionele verbondenheid
  • de relatie ervaren als een veilige basis
  • een  relatie waarin beide partners tot hun recht komen


Relatietherapie
vind plaats in gesprekken met beide partners.
Ook kunnen in overleg  individuele gesprekken  met de partners plaats vinden.

‘Houd Me Vast’ relatieprogramma
Daarnaast bestaat de mogelijkheid voor deelname aan het succesvolle ‘Houd Me Vast’ relatieprogramma.
Over dit  ‘Houd Me Vast’ programma staat hier meer informatie.